IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

logotip IDEES Assaig Breu

Col·lecció IDEES Assaig Breu

Angle Editorial

Portada

19. Els Estats contra Europa

Juli Martí Casals

Primera edició: 2009

ISBN: 978-84-96970-84

118 pàgines

 

Resum

Aquesta obra està amarada de les vivències personals del seu autor que, d’acord amb les seves paraules, va ser nen a Catalunya i adolescent a França, i ara a l’edat adulta sent com les mirades d’uns i altres convergeixen cap a ell des de la perspectiva de “l’altre”.

És, doncs, des d’aquesta alteritat assumida i viscuda positivament que ens ofereix un repàs original del procés de construcció europea, els petits i grans punts de fricció que des de fa mig segle singularitzen les relacions entre els Estats i aquesta Europa unida sempre somniada però també sempre recomençada.

Del mètode analític cartesià i de l’exposició narrativa arrauxada neix aquest text original, a voltes optimista, a voltes escèptic però mai desencisat, que no mira d’abastar i explorar quins són els límits històrics o geogràfics d’aquesta Europa nostra, sinó que només pretén -i això ja és molt- desembullar de manera clara i coherent els avatars d’una construcció europea que justifica pel seu propi procés dialèctic la seva existència i la seva permanència.Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Documents relacionats

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis