IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Catalunya sempre reacciona

Opinió | 30/06/2009

Converses sobre les infraestructures i el futur

Imagen articulo

El president Pujol i l’alcalde de Seva, Josep Palmarola, conversen amb Andreu Ulied sobre el futur i les infraestructures a Catalunya. És un dels capítols del llibre “El malestar d’una petita Europa”, on aquest enginyer de camins parla amb diverses personalitats sobre la crisi de mobilitat i la societat catalana.


Jordi Pujol veu en els problemes de les infraestructures una cara més de la salut nacional, que creu delicada. Afirma sense embuts que hi ha hagut maltracte per part de l’Estat respecte a les inversions necessàries eludint les reivindicacions catalanes, com ja passava a finals del segle XIX, i encara així les infraestructures estan ben orientades. Atribueix part de culpa d’aquest tracte injust als partits catalans, que no han fet respectar prou el país perquè actuen tot sovint amb manca de seriositat. Amb tot, el president Pujol és optimista: Catalunya sempre reacciona.

Per la seva banda, Josep Palmarola es mostra com un home d’acció que prefereix resoldre els problemes abans que filosofar. I així ho veu amb les infraestructures. Al seu poble, a Seva, on és batlle des del 1979, reivindica que sempre ha tirat pel dret, sense pensar de qui eren les competències. I sense renunciar al copagament dels serveis públics. A Catalunya li cal més lideratge polític, opina, i menys parlar dels problemes.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis