IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Arquitectes de la nova Europa

Agenda | 05/10/2009

Imagen articulo

Els presidents fundacionals de Lituània, Eslovènia i Moldàvia coincideixen a Barcelona per parlar de la seva experiència en l’assoliment de la independència i la creació d’un nou estat en la Europa de finals del segle XX. Vytautas Landsbergis, Milan Kučan i Mircea Ion Snegur ho explicaran el dimecres 7 d’octubre al Palau de la Generalitat.


Vytautas Landsbergis era el president del Consell de Lituània en 1990, quan ell mateix va proclamar la independència del país bàltic, la primera després de la caiguda del mur de Berlín. Provenia d’un moviment nacionalista de fora el règim. Milan Kučan era el líder dels comunistes eslovens fins que va decidir apostar per les reformes democràtiques i impulsar la secessió respecte a Iugoslàvia, obrint el camí dels seus veïns. Mircea Ion Snegur, després de créixer a l’aparell del règim soviètic, va liderar la independència de Moldàvia respecte a l’URSS.

Els tres polítics han viscut en primera persona, des de la cúpula del poder polític, processos històrics determinants en la configuració no ja dels seus propis països, sinó de l’Europa que avui en dia coneixem. Són veritables arquitectes de sobiranies. Landsbergis, Kučan i Snegur participaran junts a l’acte central de les jornades “Arquitectes de la nova Europa”, organitzades pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis. Serà el dimecres 7 d'octubre a les 19 hores al Palau de la Generalitat, en un acte conduït pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis