IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Combatre l’estrès de viure en català

Agenda | 23/06/2010

Imagen articulo

Un acostament als usos socials de la llengua catalana des d’una perspectiva psicològica i una sèrie de claus de conducta per poder parlar sempre en català sense haver de patir estrès. Això és el que ens proposen Ferran Suay i Gemma Sanginés al llibre “Sortir de l’armari lingüístic”, que es presentarà a Barcelona el proper 28 de juny


 

Viure cent per cent en català és missió gairebé impossible. Hi ha tot de situacions quotidianes on expressar-se en una llengua minoritzada provoca situacions incòmodes, inclús conflictives, des d’un punt de vista individual. Canviar d’idioma perquè l’interlocutor no t’entén, per exemple, pot generar una reacció d’estrès, subtil o evident, en molts catalanoparlants.

Dos psicòlegs de la Universitat de València, Ferran Suay i Gemma Sanginés, ens proposen al llibre “Sortir de l’armari lingüístic” una sèrie de pautes individuals per poder reaccionar a aquestes situacions de tensió sense empipar-nos, sense desanimar-nos, sense avergonyir-nos i, sobretot, sense haver de canviar de llengua. A través de sis casos reals, que exemplifiquen perfils diferents de parlants, van oferint propostes actitudinals per solucionar la incomoditat que ens pot generar parlar en català. D’aquesta manera podem combatre el nostre estrès lingüístic i, al mateix temps, contribuir a l’ús social del català.
 

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis