IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Steve Jobs, la fi d'un cicle?

Diari de les idees | 06/10/2011

¿Existeix una “nova economia”?

Imagen articulo

Amb motiu de la mort de Steve Jobs, hem considerat oportú recuperar un article de Pascal Le Merrer publicat al número 9 de la revista IDEES, a principis de l’any 2001.


Amb una clarividència poc habitual, l’autor anticipa els canvis que el creixement quantitatiu i qualitatiu de les noves tecnologia suposarien per l’economia i el sistemes de treball degut a l’increment de l’ocupació flexible i polivalent.

Així, doncs, el desenvolupament d’una “nova economia” és una evidència si per això s’entén el naixement de productes i mercats d’una nova mena que transformen profundament l’activitat de totes les empreses. Però, per als especialistes en macroeconomia, la nova economia designa un nou model de creixement al si del qual els mecanismes econòmics tradicionals –que expliquen la inflació, el creixement econòmic o la política econòmica– es veuen modificats per la dinàmica de les tecnologies de la informació i de la comunicació. En aquest cas, cal revisar la nostra comprensió del funcionament de l’economia: estem assistint a la fi de tot un cicle econòmic que pensàvem inamovible?

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2018 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis