IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Acte de Presentació del número 34 de la revista "IDEES"

Agenda | 10/04/2012

Pacte fiscal, afirmació nacional

Imagen articulo

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs,va presidir, dimarts 10 d'abril al vespre, l’acte de presentació del número 34 de Idees, revista de temes contemporanis, que porta per títol “Pacte fiscal, afirmació nacional”.


Francesc Homs ha alertat aquest vespre que “hi ha una operació recentralitzadora a l’estat”, operació a la qual avui li ha posat rostre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, quan ha afirmat que les competències en matèria de salut, ensenyament i justícia s’haurien de traspassar a l’Estat. En aquest sentit, Homs ha dit que “si això és el que desitgen, que ho facin”,  i ha recordat que des de Catalunya ja hem vingut denunciant que “el cafè per a tothom era acabar fent impossibles les coses”. La voluntat d’autogovern no només s’exerceix “quan pots tallar cintes i inaugurar hospitals” sino també en moments difícils com l’actual “on s’han de fer retallades perquè no te les facin des de fora”, la voluntat d’autogovern s’exerceix “a les verdes i a les madures”, i és quan s’assumeix aquesta responsabilitat quan s’expressa “on hi ha capacitat d’autogovern i on no n’hi ha”.

Sobre el pacte fiscal Homs ha subratllat que “la garantia de que ens en puguem sortir és la força política que hi hagi darrera de  la iniciativa” i això depèn de nosaltres mateixos com a país.  Al final el que és essencial, ha dit, és la clau de la caixa i el control sobre la hisenda. La possessió física de l’esforç fiscal dels impostos, “el bé en discòrdia” i “el fet de tenir-lo o  no tenir-lo” és el realment determinant.


 

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis