IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

País Valencià: Símptomes inquietants

Recerca | 31/03/2008

El cas del País Valencià.

Imagen articulo

La immigració s’ha disparat en els darrers anys. Es detecten polítiques erràtiques per part del govern valencià i dispersió en el cas dels ajuntaments. Una economia força submergida fa pensar que els conflictes socials són continguts i poden esclatar en el futur.


El creixement econòmic del País Valencià ha fet que la immigració estrangera estigui en nivells rècord, 5 punts per sobre de la mitjana espanyola. Amb un 14,90% de població estrangera, assolit en molt pocs anys, es pot dir que s’assisteix a un desgavell migratori marcat per la crisi, la sinistralitat laboral, la precarietat extrema, les bosses de pobresa i un ensenyament públic sota mínims.

Les competències en matèria d’immigració són exercides de forma molt desigual en funció de les administracions responsables en cada territori. El govern valencià no té competències en polítiques d’accés o de nacionalització, però sí en el camp de la integració i l’assistència; tot i així, tendeix a invertir-hi pocs recursos o fins i tot a ignorar problemes evidents.

Amb a prop d’un 35% d’economia submergida i amb una situació que rep tot el pes de la globalització, el rebuig a la comunitat xinesa per causa de les importacions de productes manufacturats de baix preu i que competeixen directament amb la producció pròpia, per posar un exemple, són només avisos que alerten dels conflictes que poden esclatar de forma més general.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

Imatges


     Map ¬ flag
  • icon
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis