IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Esprémer la realitat

Opinió | 13/11/2000

No calen més carreteres o línies ferroviàries: cal saber utilitzar-les

Imagen articulo

Frederic Sabrià, professor de logística a l’IESE, manté una tesi origina sobre la crisi de les infraestructures: ara no és el moment de fer noves i costoses construccions, sinó de fer servir tot el que ja tenim. Andreu Ulied conversa amb Sabrià a “El malestar d’una petita Europa”.


Després de vint anys de planificar i executar infraestructures logístiques i de transport, Catalunya no ha de capficar-se en seguir ampliant el port, l’aeroport, la xarxa de Rodalies i alta velocitat, les carreteres i els centres logístics. L’autèntic repte d’avui és ser capaços d’esprémer al màxim tot allò que ja tenim, que és millorable però pot resultar suficient. Aquesta és la tesi de Frederic Sabrià, professor de logística a l’IESE, en la seva conversa amb Andreu Ulied.

Avui en dia hi ha solucions aplicables basades en la innovació per poder optimitzar les infraestructures ja disponibles i extreure’n tot el valor afegit possible. Serà difícil, sosté Sabrià, però cal tendir cap a conceptes com els vehicles híbrids per carrils lents o, per exemple, les tarifes dels drets de mobilitat: un sistema de medició d’ús i incentius per poder gestionar millor el trànsit rodat. No calen més carreteres o línies ferroviàries: cal saber utilitzar-les.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis