IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Tòquio, París, Barcelona

Publicacions | 15/04/2009

Les megaregions pugnen pel talent

Imagen articulo

El món s’articula al voltant de les megaregions, espais d’atracció de valor econòmic i social que competeixen entre elles a nivell global. Richard Florida a “Les ciutats creatives” situa Barcelona com a centre de l’onzena megaregió mundial.


Dins les decisions importants que s’han de prendre a la vida n’hi ha una que sovint s’oblida: on viure, que és tan important com la professió o la futura família. Richard Florida, un dels teòrics sobre la globalització més prestigiosos, manté que les nostres possibilitats d’èxit i felicitat dependran d’allà on ens ubiquem.

Segons el sociòleg nord-americà, el món es dibuixa a través de megaregions. Són unitats econòmiques que concentren la producció i atreuen la capacitat d’innovació. L’autor de Les ciutats creatives, llibre editat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, classifica les cinquanta euroregions més importants. Liderades per Tòquio, situa Barcelona i la seva àrea d’influència, (des de València fins Lió) com l’onzena megaregió més important del món.

Aquestes unitats han de competir entre sí per l’atracció de talent. Florida creu que Barcelona té una posició de partida envejable, amb la qualitat de vida com a principal carta a jugar.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis