IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Sobirania en primera persona

Agenda | 28/09/2009

Parlen alguns protagonistes de la nova Europa

Imagen articulo

Els presidents fundacionals de Lituània, Moldàvia i Eslovènia explicaran a les jornades “Arquitectes de la nova Europa”, que se celebren a Barcelona el 7 i 8 d’octubre, l'experiència dels seus processos polítics.


Les fronteres europees han viscut canvis continus al llarg de la història. Una de les èpoques més immobilistes va ser la segona meitat del segle XX. Amb la caiguda del mur de Berlín, una darrera l’altra, noves repúbliques amb plena legitimitat democràtica apareixien al mapa del vell continent. Els països bàltics van obrir un joc que va continuar en més indrets de l’exURSS i en altres estats com Iugoslàvia o Txecoslovàquia.

Com s’han construït nous estats en la vella Europa que busca un perfil propi en un context mundial? El Centre d’Estudis de Temes Contemporanis ha organitzat les jornades Arquitectes de la nova Europa, que tindran lloc a Barcelona el 7 i 8 d’octubre. Durant aquests dies, testimonis polítics de primer ordre ens explicaran la seva experiència en aquest procés polític i la visió que tenen del present i del futur d’Europa: l’expresident d’Eslovènia, Milan Kucan; l’expresident de Lituània, Vytautas Landsbergis, i l’expresident de Moldàvia, Mircea Snegur.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis