IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Un part complicat

Agenda | 30/09/2009

Mircea Snegur, expresident de Moldàvia, a Barcelona

Imagen articulo

Crescut a dins el règim comunista, Mircea Ion Snegur va apostar fort per la independència de Moldàvia respecte a la URSS, i tot i que ho va aconseguir el procés de secessió i consolidació de la nova república no va ser fàcil. Snegur parlarà a Barcelona dins les jornades “Arquitectes de la nova Europa”.
Moldàvia era una petita república soviètica limítrof amb Ucraïna i Romania que durant el procés de desintegració de l’URSS va proclamar la seva independència. El seu president fundacional va ser Mircea Ion Snegur (Trifanesti, 1940), un enginyer agrònom que havia arribat a les màximes responsabilitats dins el Partit Comunista moldau i havia crescut dins l’estructura del règim fins a presidir el Sòviet Suprem de Moldàvia.

Snegur va ser escollit president a les primeres eleccions democràtiques, en 1991. Amb ell Moldàvia va esdevenir un estat independent, però la consolidació institucional i territorial no va ser gens fàcil. Va ser detractor de la unió amb Romania i va haver de fer front a les pressions de Rússia, excusades pel conflicte violent amb la regió separatista de Transnítria, poblada majoritàriament per russos.

Mircea Ion Snegur explicarà la seva experiència a les jornades “Arquitectes de la nova Europa”, que organitza el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis a Barcelona els dies 7 i 8 d’octubre.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis