IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Poder no es voler

Opinió | 19/02/2009

La política de transport regional a Alemanya

Imagen articulo

Els länder alemanys, tot i tenir notables competències en infraestructures, mostren poca voluntat d'aplicar-les. A la pràctica, l’autoritat federal encara pesa molt en la presa de decisions, degut a una certa inèrcia i als incentius pressupostaris que s’ofereixen.

El sistema de distribució de competències a Alemanya deixa en mans dels länder, els estats federats, un poder gens menyspreable en la planificació de la política de transports. Tot i això, els governs regionals no utilitzen aquesta potestat per aplicar principis diferenciats segons les característiques de la zona o el color polític dels parlaments autònoms. Així ho defensen Oliver Schöller-Schwedes i Lisa Runhort, els autors d'un informe sobre la política de transport regional a Alemanya lliurat a www.idees.net.

El sistema de dotació econòmica dels projectes, on el Govern Federal tendeix a finançar les obres més grans, ha creat uns hàbits on els länder presenten iniciatives que pensen que rebran partida econòmica. D'aquesta forma sovint hi ha un cert mimetisme en els projectes, a més de poca adequació a les necessitats reals. Això actua com a fre per l'impuls de serveis de mobilitat innovadors. Des de fa poc més d'un any, la reforma del sistema federal ha millorat el mètode de finançament. Molts experts, però, veuen les millores insuficients i reclamen un canvi de perspectiva més profund, amb més dosis de descentralització i la inclusió d'altres actors no gov

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis