IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

L'editorial del Financial Times: primer avís

Diari de les idees | 17/12/2013

Imagen articulo

Sembla evident que el Financial Times no és un full parroquial qualsevol. També resulta més aviat indiscutible que no és un titella dels interesos catalans o alguna altra cosa per l'estil. Doncs bé, aquesta publicació d'influència internacional, text de capçalera de la majoria de persones importants del planeta, ha advertit al govern de Mariano Rajoy que no es pot aferrar a la "constitució postfranquista" (la denominació és ben crua!) per ignorar la voluntat democràtica, pacífica i en aparença majoritària del poble de Catalunya. És probable que aquest text sigui només un primer avís internacional. No es tracta d'un posicionament en favor d'uns o d'altres, sinó d'una senzilla apel·lació al pragmatisme polític, al sentit comú i, per damunt de tot, a les bases més elementals de la democràcia. I és que el Financial Times no és una publicació catalanista o espanyolista, sinó demòcrata.


 El Financial Times, en un editorial publicat el dilluns 15 de desembre amb el títol "La propera crisi d'Espanya", reclama "una solució" per a l'anomenat "procés català".
El diari britànic demana que el PP i el PSOE, així com els partits catalans, han d'estar  "a l'altura de la situació".
Segons l'editorial, que adjuntem en el seu original en anglès, la pregunta i la data per a la consulta anunciades pel president de la Generalitat, Artur Mas, tenen "els ingredients per a una solució". "És un problema que requereix una solució negociada".
 Els editorialistes asseguren que "no és massa tard" per trobar una solució i recorden que "gairebé dos terços del Parlament està a favor del referèndum".
 

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis