IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Cap a la majoria?

Opinió | 24/03/2010

Més del 50%, per la independència de Catalunya

Imagen articulo

El 50’3% del cens (inclosos immigrants) votaria a favor de la independència de Catalunya en referèndum, segons un estudi realitzat per la UOC i dipositat al CETC.


Per primer cop, un estudi apunta una majoria absoluta favorable a la independència de Catalunya. Així es desprèn del Diagnòstic de Percepcions Catalunya-Espanya, realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya i que ha estat dipositat al Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC). En estudis anteriors, ja s’anunciava un creixement constant de l’opinió independentista, però aquest és el primer cop que supera la barrera del 50% de l’univers enquestat.

A la pregunta “en un referèndum democràtic per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria?”, un 50’3% ha respost que votaria a favor, un 17’8% en contra, un 24’6% s’abstindria i el 7’2% no sap o no respon. Resulta molt significativa també la distribució territorial, ja que en cap de les vegueries catalanes els vots en contra superarien els vots a favor; tampoc ho farien en cap dels grups ordenats per lloc de naixement, tot i que el vot positiu seria més baix entre els nascuts a Espanya (32%), i més alt entre els nascuts a Catalunya (57’1%) i els nascuts fora d’Europa (53,3%).

Allà on el vot negatiu seria més baix és a les comarques gironines i les comarques centrals (8’8 i 9’1% respectivament); i pel que fa a col•lectius per orígens, seria més baix entre els immigrants extraeuropeus (11’8%), seguit a certa distància per les persones nascudes a Catalunya (quasi un 15%). L’abstenció seria més alta a la zona metropolitana de Barcelona, i entre els nascuts a Espanya (31’1%) o fora d’Europa (30’7%).


Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis