IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Si s'ensorra l'euro, s'ensorra Europa?

Diari de les idees | 28/10/2011

Imagen articulo

Tota aquesta setmana ha estat sacsejada per les diverses reunions que s’han mantingut per tal de mirar de salvar l’euro in extremis... i per extensió tota la Unió Europea. A banda de l’interès intrínsec de la notícia, considerem que el destí de l’euro va més enllà de la crisi financera i econòmica actual en tant que també constitueix un símptoma més que preocupant de l’estat general (social, polític, cultural) d’Europa.


En aquest sentit, creiem interessant oferir-vos les consideracions aparegudes en un dossier especial Europa coordinat per Klaus-Jürgen Nagel, que vam publicar al número 20 de la revista IDEES l’any 2003.

La consolidació i l’extensió de la integració és lenta i atzarosa ateses les nombroses dificultats a les quals ha de fer front una Unió Europea en procés de canvi constant. Dins del context general d’ampliació a l’Europa central i oriental, és necessari que Europa articuli la seva identitat política i cultural; consolidi i racionalitzi una política exterior i de seguretat comuna; aporti solucions a la complexitat que suposa l’establiment d’una política social europea; resolgui l’encaix de les regions dins l’organigrama de les institucions i polítiques comunitàries; i, finalment, gestioni de manera eficaç i humana els nous fluxos migratoris.
 

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis