IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

República: teoria... i pràctica?

Agenda | 09/03/2010

Philip Pettit presenta el seu primer llibre editat en català

Imagen articulo

El 15 de març es presenta a Barcelona el seu llibre de referència en la teoria republicana. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, Philip Pettit, gurú ideològic i inspirador d’algunes polítiques impulsades per José Luis Rodríguez Zapatero, segons reivindica el president espanyol


En reiterades ocasions, l’actual president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reivindicat el republicanisme cívic de Philip Pettit com el seu model a l’hora de governar i impulsar reformes legislatives orientades a l’extensió de drets socials, com el matrimoni entre persones del mateix sexe o la Llei de la dependència.
El propi Pettit ha opinat en diverses ocasions, i inclús ha escrit un llibre, sobre l’aplicació de les seves idees al cas espanyol. En 2007 va valorar positivament la feina feta per Zapatero a la Moncloa. Què n’opinarà en 2010?
El Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) presenta el proper 15 de març el llibre “Llibertat i govern: republicanisme”, de Philip Pettit. L’acte comptarà amb les intervencions del conseller de cultura Joan Manuel Treserras, del propi autor i del director del CETC, Alfred Bosch. La presentació serà a la Sala Mirador del CCCB a les sis de la tarda.
Nascut a Irlanda fa 55 anys, Philip Pettit és una de les principals referències acadèmiques actuals de la teoria política. Ha estat professor a diverses universitats d’arreu del món. Actualment ocupa la càtedra Laurence Rockefeller de Ciències Polítiques i Valors Humans a la Universitat de Princeton (Nova Jersei, EUA). Entre els seus llibres cal destacar “A Theory of Freedom: From Psychology to the Politics of Agency” (2001), “The Common Mind: An Essay on Psychology, Society and Politics” (1993) i “Not Just Deserts: A Republican Theory of Criminal Justice” (1990, amb John Braithwaite

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Imatges


     Pettit amb Rodríguez Zapatero
  • icon
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis