IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

La nova mobilitat

Opinió | 09/07/2008

El govern català vol pactar les infraestructures

Imagen articulo

La desídia inversora de l’estat i la crisi ferroviària recent a la zona metropolitana demanen, més que insistir en el greuge comparatiu, plans de futur que defugin la cultura del No, avaluïn les necessitats del país i puguin consensuar-ne els grans eixos.


El Secretari per a la Mobilitat del govern català, Manel Nadal, reclama un gran acord nacional per afrontar el futur de les infraestructures de transports. L’informe que us presentem a continuació és el primer lliurament a www.idees.net d’una sèrie d’aportacions a càrrec d’experts, sobre la problemàtica de les infraestructures a Catalunya.

Davant el que qualifica com a fragilitat del sistema de transports català, l’autor advoca per reforçar els grans eixos de dinamisme dins del marc europeu. Per fer-ho, assegura, caldrà actuar en tres direccions: esquivar el proteccionisme dogmàtic que paralitza les obres més ambicioses, aconseguir els compromisos i recursos necessaris de l’estat i consensuar el mapa de futur amb tants actors com sigui possible. A partir d’aquí, el màxim responsable de la mobilitat a Catalunya ofereix les línies mestres de les principals actuacions previstes.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter
avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2017 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis