IDEES, revista de temes contemporanis

RSSPortada

imprimir

Eslovènia: Modernitat i normalitat

Recerca | 20/09/2010

Imagen articulo

La més desenvolupada de les antigues repúbliques iugoslaves, Eslovènia ha tingut pocs problemes a l’hora de convertir-se a l’economia de mercat, integrar-se a les organitzacions internacionals i gaudir d’una bona salut democràtica. És un estat europeu absolutament normalitzat


La República Socialista d’Eslovènia, amb un 8% de la població del total de Iugoslàvia, aportava el 18% del PIB de l’estat a l’any 1990. Era, amb diferència, la república més pròspera, moderna i desenvolupada. Aquest fet, juntament amb una cohesió ètnica molt superior a les seves veïnes, va facilitar el seu desenvolupament com a estat el dia després de la independència, aconseguida després d’una efímera guerra amb poques baixes.

Eslovènia ha sabut créixer econòmicament de forma raonable, amb bona salut general i uns comptes públics bastant sanejats, tot i que amb certs problemes de distribució de la riquesa entre la població. Al mateix temps, la seva estructura política està plenament consolidada com a democràcia estable i multipartidista, esdevenint, sota qualsevol punt de vista, un nou estat europeu modern i desenvolupat.

 Amb l’aproximació al cas d’Eslovènia, el CETC inaugura una sèrie d’estudis sobre processos d’independència recents.

Envia a un amic Envia a un amic Compartir Meneame.net Del.icio.us DiggIt! Google Facebook Twitter

Informació Addicional

avís legal | crèdits | contactar | backoffice

Tapineria, 10, 3r | 08002 Barcelona | Tel. +34 93 887 63 70

© 2018 Centre d'Estudis de Temes Contemporanis